28 Mart 2013 Perşembe

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü - 2003 - Bluray - 720p - DUAL



2003 - ABD YeniZelanda
Tür : Aksiyon Fantastik Savas
Süre:201 dakika
Yönetmen: Peter Jackson
Oyuncular:Elijah Wood , Orlando Bloom , John Noble , Ian McKellen , Andy Serkis , Hugo Weaving , David Wenham , Ian Holm , Liv Tyler , Karl Urban , Viggo Mortensen , Sean Astin , Billy Boyd , John Rhys-Davies , Miranda Otto , Bernard Hill , Marton Csokas , Dominic Monaghan , Harry Sinclair , David Aston , Sadwyn Brophy , Alistair Browning , Richard Edge , Jason Fitch , John Bach , Alexandra Astin , Thomas Robins , Noel Appleby , Sala Baker , Stephen Ure , Peter Tait , Seslendirenler Yekta Kopan Özden Ayyildiz Volkan Severcan Murat Sen Bahtiyar Engin Ali Düsenkalkar Engin Alkan Alan Howard Ayça Bingöl Bogaçhan Sözmen Istemi Betil Ender Yigit
Senaryo: Peter Jackson Fran Walsh Philippa Boyens
Yapimci: Peter Jackson Fran Walsh Barrie M. Osborne

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (Özgün adı: The Lord of the Rings: The Return of the King), Peter Jackson'ın yönetmenliğini yaptığı, J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi kitaplarının ikinci ve üçüncü bölümlerinden uyarlanan 2003 yılında gösterime giren fantazi filmidir. Yüzüklerin Efendisi film serisinin Yüzük Kardeşliği ve İki Kule'den sonra üçüncü filmidir.
Aragorn, kendi irkinin çagrisina cevap vererek, Orta Dünya'nin bütün kaderi onun elindeyken dogumuyla birlikte ona verilen gücünü kullanabilecek midir? Karanligin bütün güçleri son savas için bir araya gelirken Gandalf, Gondor'un yarali ordusunu toparlamak için hazirliklara baslar. Gandalf'a gereken destek Rohan Krali Theoden'den gelir. Thoden, tarihin bu en büyük savasi için tüm savasçilarini seferber eder. Içlerinde saklanan Eowyn ve Merry ile birlikte insanlar, tüm cesaretlerine ve irklarina olan sonsuz bagliliklarina ragmen Gondor'u kusatan düsmanlarin karsisinda güçsüzdür. Çok büyük kayiplar vereceklerini bilseler de insanlar Sauron'un dikkatini baska yöne çekerek Yüzük Tasiyicisi'nin yolculugunu tamamlamasini saglamak için hayatlarinin en zor savasinda birbirlerine kenetlenirler.
17 Aralık 2003 tarihinde gösterime giren Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü, tüm zamanların en çok gişe hasılatı kazanan filmlerinden biri oldu. Film toplamda 1,119,110,941 Amerikan doları kazandı. Ayrıca onbir dalda Akademi Ödülü'ne aday olan film, aday olduğu bütün kategorileri kazandı ve Ben-Hur (1959) ve Titanik (1997) ile birlikte bunu başaran filmlerden biri oldu. Ayrıca En İyi Film dalında Akademi Ödülü kazanan tek fantazi türündeki film oldu. Filmin sinemalarda gösterilen kurgusuna 52 dakika daha eklenerek hazırlanan Uzatılmış Özel Versiyon 14 Aralık 2004 tarihinde DVD olarak dağıtıldı.






Letitbit Tek Link
http://letitbit.net/folder/29179452/14082903

Turbobit Tek Link
http://turbobit.net/download/folder/1425414

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder