20 Mart 2013 Çarşamba

Eve Dönüş Sarıkamış 1915 Tek Link

Eve Dönüş Sarıkamış 1915 Tek Link
Vizyon Tarihi: 8 Mart 2013
Yönetmen: Alphan Eşeli
Oyuncular: Uğur Polat, Nergis Öztürk, Serdar Orçin devamı…
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Ülke: Türkiye
Özet & detaylar

Bakü’de görevli Hariciye Nazırlığı’nda görevli (Eski Dışişleri Bakanlığı) Kalem Müdürü’nün eşi Gül Hanım ve kızları Nihan, yanlarında Erzurum yolunda kendilerine eşlik eden Hariciye Nazırlığı üyesi Saci Efendi de varken, oldukça zorlu ve sert iklim koşullarının hüküm sürdüğü ıssız topraklarda yola almaktadırlar. Tüm bu güç koşullar altında, nihayet harabeye dönmüş ve terk edilmiş bir köye ulaşırlar. Ama köyde geçirdikleri ilk gecenin ardından burada yalnız olmadıklarını öğrenirler. Birbirlerinden farklı, değişik kültüründen gelen 8 kişi, vahşi doğanın ve koşulların ortasında kalarak, bu ıssız köye sığınmıştır artık. Açlığa karşı koymak oldukça zorken, bu coğrafyada hayatta kalma ve dahası eve dönüş mücadelesi vereceklerdir.
Sarıkamış Harekatı’nın kaybedilmesinin ardından , Doğu Anadolu bölgesi artık belirsizliğin hüküm sürdüğü bir yer olmuştu. Eve Dönüş filmi tam da bu zamanlarda 8 kişinin, vahşi doğanın ortasında, oldukça zor kış koşullarıyla boğuşarak, hayatta kalma mücadelesini ve Eve Dönüş hikayesini anlatıyor. Birbirinden farklı bu 8 kişinin açlıkla mücadele ederek hayatta kalma içgüdüleriyle verdikleri gerilim dolu savaş onları birleştiren tek ortak noktaları. Yönetmenliğini Alphan Eşeli’nin üstlendiği filmin senaryosu da yönetmene ve Serdar Tantekin’e ait. Böcek Yapım yapımcılığında kotarılan filmin başrollerini ise Uğur Polat, Nergis Öztürk ve Serdar Orçin üstleniyor.
Film Hakkında Yorum

Bir anda beyazperdeyi saran Çanakkale ve Sarıkamış versiyonlarından yorulup sıkıldığımızı itiraf edelim öncelikle. Ama Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 en başından beri daha başka bir film izleyeceğimiz konusunda hazırladı bizi. Neredeyse baştan sona karlar içinde geçiyor, savaşa dair herhangi somut bir şey görmediğimiz için de filmi herhangi bir yer ve zamanda geçecek bir film olarak algıladık. Filmin vahşet ve psikolojik doz arasında gidip gelen çizgisi zaman zaman ‘pyscho’ etkisi yaratmıyor da değil. O yüzden çok rahat vahşet filmi kategorisinde sınıflandırabiliriz filmi…
NOT: Filmin DVD’si çıktığında Full hd kalitede indirme linkleri eklenecektir. Bizi takip etmeye devam edin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder