16 Mart 2013 Cumartesi

Galaxy S2 İçin 4.1.2 Güncellemesi indir



Uzun süredir beklenen, ha geldi ha gelecek diye her gün fake haberler çıkarılan Offical 4.1.2 Jelly Bean güncellemesi sonunda geldi. Şu an indirmekte olduğum ROM'u daha kurmadım ama kurduktan sonraki izlenimlerimi ve ekran görüntülerini paylaşacağım.






Düzenleme: Telefonuma kurdum ve ekran görüntüleri aşağıdadır.








Öncelikle bize 3 dosya gerekiyor.

Telefonumuzu Pc'ye tanıtmak için gerekli olan USB Driver

ROM'u kuracağımız flashlama programı ODIN

Offical 4.1.2 Jelly Bean ROM (aşağıdaki ROM'lardan istediğiniz herhangi birini indirip kurabilirsiniz. Ben Nordic kuracağım.)
I9100XWLSD_I9100OXXLS6_NEE -> Nordic 
I9100XWLSD_I9100TENLS5_TEN -> Norveç (Telenor)
I9100XWLSD_I9100ITVLS1_ITV    -> İtalya
I9100XWLSD_I9100FOPLS4_FOP -> İspanya


Geçelim kuruluma.. İlk olarak USB Driver'ı kurup bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Ardından telefonda bulunan bütün bilgileri bir şekilde yedekleyelim. Rehber - Multimedya - program içerikleri - oyun kayıtları vs. unutmayalım..

Ardından Sim kart ve hafıza kartını telefondan çıkartıp, sırasıyla POWER + SES KISMA + MENÜ tuşlarına basılı tutup, gelen uyarı ekranında SES AÇMA butonuna basarak telefonu download moduna almış oluyoruz. (Bu ekranda sarı - siyah renklerde kazı çalışması yapan bir android simgesi görünecektir.) Sarı adam gelince tuşlardan elimizi çekebiliriz.

ODIN programını açıyoruz ve download modunda olan telefonu, Usb kablosuna bağlıyoruz. Odin programında bağlanan portun SARI renkli ışığı yanacaktır. 



Sarı renkli alanda COM yazısının çıkması herşeyin yolunda gittiğinin göstergesidir. Şimdi gelelim ROM'u Odin programına gösterip telefona flashlamaya. 

Odin programının arayüzü şu şekilde. 



İndirmiş olduğumuz ROM'u zip dosyasından bir klasörün içine çıkartıyoruz ve ardından PDA butonuna tıklayıp, klasör içinde bulunan md5 uzantılı dosyayı Odin'e gösteriyoruz.



Rom'u Odin'e tanıttıktan sonra bu ekran oluşacaktır.



Herşey yolunda. Şimdi Start'a basıp işlemlerin başlamasını bekliyoruz. 
Not: Bu sırada telefona hiç bir şekilde dokunmayın. Herhangi bir bağlantı hatası meydana gelebilir.



Reset yazısı ekranda belirdiği anda telefonu kablodan çıkartıp sistem ayarlarını yapmaya başlayabilirsiniz...


Not: Telefonunuzun eski sürümünden kalan ayarları, dosyaları temizleyerek tamamen sıfır bir telefon elde etmek için (ayrıca hata veren programlar için de bu işlem geçerlidir) Wipe Data ve Wipe Cache işlemini yapmanızı tavsiye ederim.

Wipe Data / Cache yapmak için;
Telefonu kapatın. Ardından sırasıyla Power + Ses Açma + Menü tuşlarına basılı tutun. (Galaxy S I1900 boot ekranı gelince tuşları bırakabilirsiniz.)
Açılan ekranda Wipe data/factory reset seçeneğine gelmeniz gerekiyor. Bu menüde aşağı inmek için ses kısma tuşuna basın, Wipe data/factory seçeneğine gelince Power butonuna basın. Şimdi ise açılan ekranda 'YES - delete all user data' seçeneğine ses kısma tuşuyla gelip power tuşuna basın, tamamdır.

Ardından Wipe cache partition seçeneğine gelip aynı işlemleri yaptığınız takdirde sorunsuz bir şekilde telefonunuzu kullanabilirsiniz..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder